Tananyagfejlesztés

Az "eLearning természettudományos tartalomfejlesztés az ELTE TTK-n" projekt keretében 68 tananyag elkészítésére kerül sor. A tananyagokat a pályázati követelmények szerint speciális formában (Docbook XML + metaadatok Dublin Core szabvány szerint) kell leadni. Ez a forma sajátos követelményeket és korlátokat támaszt a tananyagszerzőkkel szemben, még akkor is, ha ők a megszokott szövegszerkesztőjüket használják tankönyvük megírásához, és a Prompt Oktatóközpont végzi el az átalakítást az elvárt formára.

A fentieknek megfelelően a jelen tananyagfejlesztés a tanároktól eddigi gyakorlatukhoz képest új szempontok figyelembevételét igényli, emellett együttműködést kíván a tartalom és a végső forma kialakítói között. A tankönyvírás speciális szempontjainak ismertetésére és az együttműködésre webes felület áll rendelkezésre.

Kérünk minden tankönyvírót, hogy használja a tananyagfejlesztőknek Moodle keretrendszerben létrehozott kurzusunkat! Akik már regisztráltak és beléptek ebbe a kurzusba (pl. a tananyagkészítési útmutató képzésen), azoknak az edu.prompt.hu távoktatási portálon csak belépésre van szükség az akkor megadott felhasználónévvel és jelszóval. Akik még nem jártak ott, azoknak az új fiók létrehozásával szükséges kezdeni. A regisztrációhoz és a felület használatához készített útmutató ide kattintva tekinthető meg.

Sikeres tananyagfejlesztést kívánok   –   Rétsághy Zsolt (Prompt Oktatatóközpont)