Zöld Tanszék és Titkárság Program

Az Ökoszeminárium most induló programjában a BTK és a TTK dolgozóinak környezettudatosságát erősítik

A Zöld Tanszék és Titkárság Program az ELTE Ökoszeminárium fenntarthatósági kampányának egyik alprogramja. A kampány az ELTE két legnagyobb karán folyik 2011. június és 2012. május között, az Új Széchenyi Terv támogatásával. A Zöld Tanszék és Titkárság Programot a 2012-es tavaszi szemeszterben rendezik meg. Az irodazöldítésnek hosszú múltja van külföldön és Magyarországon is, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen ez az első átfogó fenntarthatósági rendezvénysorozat.

A BTK és a TTK oktatóktól egy-egy on-line kérdőív kitöltését kérik, egyszer a program indulásakor, egyszer a záráskor. A kérdőív mellett e-mailben várják a saját zöldítési ötleteiket és vállalásaikat. A titkársági munkatársaktól szintén egy-egy kérdőív és a vállalások online kitöltését kérik. Számukra Dr. Schróth Ágnes (az Ökoszeminárium megvalósításában közreműködő Magyar Környezeti Nevelési Egyesület tagja) egy alkalommal kb. 90 perces elméleti és gyakorlati képzést, konzultációt tart irodazöldítés témában. A képzés várható időpontja 2012. január 25., erre előzetes regisztrációt kérnek 2012. január 13-áig ezen az e-mailcímen.

A Tanszék- és Titkárságzöldítéshez segítségül kapnak egy brosúrát, ami gyakorlati információkat tartalmaz arról, hogyan tudnak spórolni, és energiát megtakarítani, illetve a fenntarthatóság szerint cselekedni. A tavaszi félév második részében az ELTE EKSZ tagjai felkeresik a tanszékeket, és közösen áttekintik, milyen változások történtek a tanszéken, a titkárságokon. A kérdőíveket és a vállalásokat kiértékelik, a legzöldebb tanszékeket és titkárságokat környezetbarát irodaszer-csomagokkal és egyéb értékes nyereményekkel jutalmazzák

A program fő elemei:

Jelentkezés a versenyre
On-line kérdőív kitöltése
Vállalások megfogalmazása
A titkárságoknak interaktív képzés, konzultáció
Az újítások megvalósítása a tanszék és a titkárság életében
Záró on-line kérdőív kitöltése
Rövid összegzés a vállalások teljesüléséről
Az eredmények közös áttekintése
Közös zárás, a nyeremények átadása

greenoffice110910.jpg

Tags: 
tanszék
TTK
ELTE